Treeniohjelmaa ja Kuntopuntareita

Alla julkaistaan No Gutsin sporttiosaston puuhastelujen suunnitelma viikottain. Suunnitelmat ovat alustavia ja niitä tuunataan mm. sään ja osallistumishalukkuuden mukaan. Saliohjelmat Hybrid- ja kiipeilyharjoittelun osalta pyritään kuitenkin viemään tinkimättä läpi.

------------------------------------------------------------Turha tehdä jollei tekemisestä syntyvää tulosta pysty mittaamaan, ohessa kuntopuntarit:Voimapuntari2x kehonpainolla maastaveto

1.5x kehonpainolla kyykky (front squat)

1.5x kehonpainolla penkkipunnerrus

1.25x kehonpainolla Squat Clean

1x kehonpainolla Clean and Press

20x leuka

40x dippi

(c) Rob Shaul / Mtnathlete-----------------------------Voimakestävys - The 30025x Leuanveto

50x Maastaveto @ 60kg

50x Etunojapunnerrus

50x Tasajalkahyppy 60cm laatikolle

50x Floor Wiper @ 60 kg (yksi toisto = molemmat puolet)

50x Kahvakuula Clean and Press @ 16 kg (KK koskettaa lattiaa)

25x Leuanveto300 toistoa. Time to beat 26:05 / Make

-----------------------------Kestävyys

Maraton: 3:59.00 / Erkko

Triathlon: 5.29.43 (1/2) / ErkkoKalevan Kierroksen 5 lajin yhteispistemäärä:

3500 / Vide

(v 2009 3096 / Vide)
(huonoin laji tiputetaan pois)

-----------------------------

VO2Max

TimoS VO2 51 ml/kg/min (Cooper 2825m)

Erkko VO2 58 ml/kg/min

Make Vo2 51,7 ml/kg/min (valojänö)

-----------------------------


maanantai 27. joulukuuta 2010

Hiihdellen ja pyöräillen kohti Matterhornia

Saatiin sitten ihana talvi taas Etelä - Suomeen, ja kauden hiihtotavoitteena mikäpäs muu kuin Finlandiahiihto - 50 km vapaalla helmikuun lopulla. Hiihtämistäni on työnteon lisäksi rajoittanut logistiikka hiihtoladuille ja takas, nyt kun meidän perheessä on vain yksi auto, joka on lähes pysyvästi Pikkukoskella.

Periaatteeni on että kun urheilemaan mennään, on paras tapa kulkea pyörällä tai jalkaisin. Sääntöön liittyy kuitenkin aina poikkeuksia; hiihtämään saa mennä autolla. Autottomuus on tuonut myös hyviä juttuja, huomaan miettiväni että milloin saan auton ja PÄÄSEN hiihtämään. Silloin ei ole väliä oliko -20 pakkasta vaan silloin mennään kun PÄÄSTÄÄN.

Lisäksi olen saanut uusia elämyksiä talvipyöräilyn kautta. Nykyisin huomaan että kiipeilyareenalle meno muutoin kuin pyörällä on jotenkin laimeaa. Alkutalvesta ajattelin että en pärjää ilman talvirenkaita, nyt olen kuitenkin porskuttanut menemään noilla kapeilla kesärenkailla ja toistaiseksi kaatumiset ovat olleet vähäisiä. Kivimpiä ovat polut ja ympärillä paljon lunta, ei edes haittaa vaikka kaatuu. Saa haastaa itseään koko matkan, ja matka taittuu kuin siivillä. Yksi ilta pyöräilin kotiin illalla yhdeksän jälkeen enkä nähnyt ketään muuta pyöräilijää tai kävelijää. Nautin suunnattomasti lumen paljoudesta, rauhallisuudesta ja kauneudesta. Poljin menemään kuin lapsuuden riemulla, ja mietin että miksi me ihmiset unohdamme usein että hyvää fiilistä voi löytyä näinkin arkisista jutuista kuin talvipyöräilystä.

Töissä oli Christmas Tree kamppanja, jossa joulumielellä haluttiin auttaa Suomen köyhiä lapsiperheitä ostamalla lahjoja lapsille. Lahjan oston helpottamiseksi oli tehty valmiita lahjaideioita lapsille; kosketusnäyttöpuhelin, lahjakortti stockalle, leffalippuja etc...ehkä se ihmisen onnellisuus tulee sitten tällaisista jutuista mutta ajattelin vain että talvipyöräily äidin tai isän kanssa ei maksa mitään mutta antaisi lapselle paljon enemmän kuin hienot ja kalliit tavaralahjat..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti